Η Γνώση για τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ στην Ελλάδα

Εξωπαράσιτα

Ένας συγκεντρωτικός πίνακας για γρήγορη και ασφαλή ενημέρωση. Περιλαμβάνει τη Νόσο Lyme, την Αναπλάσμωση, την Ερλιχίωση, τη Διροφιλαρίωση και τη Λεϊσμανίωση. Αναφέρονται εν συντομία τα συμπτώματα -όταν υπάρχουν, οι διαγνωστικές μέθοδοι, οι θεραπευτικές οδοί και προτάσεις πρόληψης.

Περισσότερα...

Παράσιτα πεπτικού συστήματος

Παρασίτωση (parasitosis) ονομάζεται η λοίμωξη που οφείλεται σε παράσιτο. Είτε εκδηλώνεται με κλινικά συμπτώματα και προσδιορίζεται ως παρασιτική νόσος είτε δεν εκδηλώνεται και παραμένει κλινικά αφανής. Στην περίπτωση αυτή καλείται λανθάνουσα παρασίτωση.

Τα παράσιτα είναι δυνατόν να προκαλέσουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθένειες του πεπτικού και του νευρικού συστήματος. Εισέρχονται στον οργανισμό του σκύλου μέσω της τροφής, του νερού ή του δέρματος.

Περισσότερα...

Ερλιχίωση

Η μονοκυτταρική ερλιχίωση είναι μια ασθένεια που μπορεί να προσβάλλει το κάβαλιερ (όπως και κάθε σκύλο άλλωστε) και είναι αποτέλεσμα μετάδοσης από τσιμπούρι (κρότωνας). Το είδος του συγκεκριμένου τσιμπουριού που ευθύνεται για τη μετάδοση της ερλιχίωσης είναι το Rhipicephalus Sanguineus.

Περισσότερα...