Η Γνώση για τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ στην Ελλάδα

Φόλες

«Φόλα» ονομάζεται κάθε κομμάτι τροφής που περιέχει δηλητήριο και χρησιμοποιείται για τη θανάτωση ζώων. Η τροφή αυτή ποικίλει: λουκάνικο, κιμάς, ψωμί, ωμό κρέας, ένα νόστιμο μεζεδάκι που περίσσεψε από κάποιο τραπέζι και ένα διεστραμμένο μυαλό το χρησιμοποίησε ως "δολοφονικό δόλωμα" για να προσελκύσει ζώα και να τους επιφέρει βάναυσο και γρήγορο θάνατο.

Ανάλογα με το επικίνδυνο βασικό συστατικό τους, υπάρχουν 3 τύποι φόλας:

  • φόλα βασισμένη σε οργανοφωσφορικά
  • φόλα βασισμένη σε αντιπηκτικά
  • φόλες μηχανικού τραύματος

Περισσότερα...

Ενέσεις

Θέλετε να μάθετε να κάνετε ένεση στον σκύλο σας για ώρα ανάγκης;

Μπορείτε να κάνετε υποδόρια ένεση με αυτό τον τρόπο: ελέγχουμε ώστε να μην υπάρχει αέρας μέσα στη σύριγγα. Πιάνουμε με το ένα χέρι μας το δέρμα στο σβέρκο του σκύλου με συγκεκριμένο τρόπο: πρέπει να σχηματιστεί ένα ρολό δέρματος, μια ζάρα παράλληλη με το σώμα του ζώου. Με το άλλο χέρι, κρατάμε τον κύλινδρο της σύριγγας μέσα στη χούφτα μας με όλα μας τα δάχτυλα και πιέζουμε αργά το έμβολο με τον αντίχειρα.

Περισσότερα...

Σχετική νομοθεσία

ΝΟΜΟΣ 4039/2012: Άρθρο 16, Κακοποίηση ζώων

α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.

Περισσότερα...