Η Γνώση για τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ στην Ελλάδα

Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς

Το Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς ανήκει στα ανθοϊάματα της σειράς "Ελληνική Ανθοθεραπεία" και φέρουν την ονομασία "Νέοι Σύμμαχοι για την Καθημερινή Ζωή".

Πρόκειται για μικτά ιάματα, αποτελούνται, δηλαδή, από τρία τουλάχιστον ιάματα. Στα συστατικά τους περιλαμβάνουν ιάματα του Dr. Bach και κυρίως ελληνικά ανθοϊάματα.

Το Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς ενδείκνυται για κάθε επείγουσα κατάσταση. Όπως φανερώνει και το όνομα του, είναι το ίαμα που μας «επαναφέρει». Κατά κάποιον τρόπο, πρόκειται για την ελληνική έκδοση του Rescue Remedy του Dr. Bach. Κατά την προσωπική μου άποψη, έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με αυτό το σκεύασμα από ό,τι με του Bach, γιαυτό συνιστώ να το προτιμήσετε.

  • Capsicum annum: βοηθάει στην αντιμετώπιση του σοκ
  • Prunus spinosa: επαναφέρει τον αυτοέλεγχο
  • Mentha pulegium: επαναφέρει τις αισθήσεις στο παρόν, στην πραγματικότητα
  • Lobelia erinus: διώχνει τον φόβο
  • Anthemis arvensis: χαρίζει την απαραίτητη ηρεμία
  • Arnica Montana: συμβάλλει στην επούλωση και την αποκατάσταση

Στα καβαλιεράκια από 6 μηνών και άνω, δίνουμε άμεσα 3 σταγόνες στο στόμα, σε περίπτωση τσιμπήματος από έντομο, για να ξεπεράσουν το σοκ. Μετά βάζουμε στο μπολάκι με το νερό τους 6 σταγόνες για κάθε ποτήρι νερού. Συνεχίζουμε για 1 μέρα, αν αντέδρασε φυσιολογικά στο τσίμπημα το σκυλάκι μας. Κάθε μέρα αδειάζουμε το μπολάκι με το νερό που έχει απομείνει και βάζουμε φρέσκο νερό και νέες σταγόνες.

Αν θέλετε, μπορείτε να στάξετε 5-6 σταγόνες σε πανάκι και να κάνετε κομπρέσα στο σημείο που τσιμπήθηκε. Το Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς θα εμποδίσει τις επιπλοκές από το τσίμπημα και θα συμβάλλει στην καλή ανάρρωση του ζώου.

Σε περίπτωση που το σκυλάκι εκδηλώνει έντονη αλλεργική αντίδραση από το τσίμπημα, το μεταφέρουμε αμέσως στον κτηνίατρο. Όσο βρισκόμαστε καθ’ οδόν, του δίνουμε κάθε 12 λεπτά 3 σταγόνες στο στόμα. Το ίαμα θα το βοηθήσει να παραμείνει πιο ήρεμο μέχρι να φτάσετε στον κτηνίατρο. Λάβετε υπόψη σας ότι το ανθοΐαμα δεν υποκαθιστά την άμεση επίσκεψη στον κτηνίατρο!

Αν το σκυλάκι σας είναι κουτάβι και ακόμα θηλάζει από τη μητέρα του, τότε θα χορηγήσετε το Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς στη μητέρα, για να περάσει το ίαμα στο κουτάβι μέσω του μητρικού γάλακτος. Έτσι το κουτάβι θα πάρει μόνο τη δόνηση χωρίς να πάρει το αλκοόλ.

Σημειώστε ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε αν δώσατε παραπάνω σταγόνες στο σκυλάκι σας. Δεν υπάρχει φόβος από ανεπιθύμητες ενέργειες. Το Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς (καθώς και όλα τα ιάματα της σειράς) διατίθεται σε επιλεγμένα φαρμακεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 


 

Eυχαριστούμε την Κατερίνα Μπαραλίδου για τη συγγραφή του άρθρου.

ΠΗΓΕΣ:
www.greek-flower-remedies.gr
 

επιστροφή στην Ολιστική

Πες το ψέματα

  • Οι σκύλοι και τα μωρά είναι τα μόνα πλάσματα που εξελίχθηκαν τόσο όσο χρειάζεται για να δώσουν άδολη αγάπη. / Τζόνι Ντεπ
  • Το πήρα απόφαση: μιλάω στον σκύλο μου και απαντάω εκ μέρους του. / Τζένιφερ Άνιστον
  • Η καρδιά του ανθρώπου χτυπάει 70 – 80 φορές το λεπτό. Του σκύλου φτάνει τις 120. Να πώς η Επιστήμη εξηγεί τα σκυλίσια αισθήματα. / Σάμι Σουσάμι
  • Κι όμως, μιλούν οι σκύλοι. Αλλά μόνο σε όσους ξέρουν να ακούνε. / Ορχάν Παμούκ