Η Γνώση για τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ στην Ελλάδα

 Ο Σιγμούνδος κι ο Ρωμαίος 

Πιστεύετε πραγματικά ότι το θηλυκό καβαλιεράκι σας ονειρεύεται τη στιγμή που θα έρθει ο καβαλιερορωμαίος κάτω από το μπαλκόνι της για να ξαναγράψουν το σαιξπηρικό αριστούργημα; 

Ξανασκεφτείτε το. Αυτό στη γλώσσα της ψυχολογίας λέγεται «προβολή» και "ανθρωπομορφισμός" και για να το συζητήσουμε χρειάζεται ντιβάνι.

Θυμάστε τη δημοφιλή τηλεοπτική ηρωίδα ονόματι Δήμητρα που αναρωτιόταν "πότε θα γίνω μάνα"; Κάτι ανάλογο συμβαίνει με ορισμένους κηδεμόνες που θέλουν ντε και καλά να ζευγαρώσουν τη σκυλίτσα τους για να "βιώσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία", χωρίς να γνωρίζουν το γενεαλογικό της δέντρο και χωρίς να προχωρήσουν στον απαιτούμενο προγεννητικό έλεγχο. Αυτό είναι το λεγόμενο Backyard Breeding ή αλλιώς «πότε θα γίνει μάνα η σκυλίτσα μου». 

Η εκτροφή είναι μια υπόθεση σοβαρή και καλό είναι να γίνεται με υπευθυνότητα. Οι εκτροφείς «της πίσω αυλής» (όπως κατά λέξη μεταφράζεται ο διεθνής όρος) μπορεί να έχουν όντως τις καλύτερες προθέσεις. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται να γνωρίζουν τις γενεαλογικές γραμμές ειδικά του σκύλου τους και τις ιδιαιτερότητες γενικά της φυλής. Επιπλέον, δεν θα προσκομίσουν στον υποψήφιο αγοραστή το γενεαλογικό δέντρο του κουταβιού και πιθανά καμιά βεβαίωση υγείας αυτού και των γονέων του. 

Η Δήμητρα του Θοδωρή στο "Σ΄αγαπώ Μ΄αγαπάς" θα έκανε προγεννητικό έλεγχο. Το σκυλάκι σας;  

Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου