Εντελώς Εκτός Προτύπου

Έστειλα κι εγώ τον γιο με το Cavalierasmus για ένα τριήμερο στη Φινλανδία, στο World Dog Show, να δει το παιδί πράματα, να γίνει πολίτης του κόσμου. Μάλιστα. Του'φτιαξα βαλίτσα, μπουφάν, κάλτσες χοντρές και όλα τα συμπαραμαρτούντα. Τι στα κομμάτια, βορειότερα του Βορρά τονε στέλνω, τι να του βάλω, μπικίνι; Κι αντί για Βορρά, ο μικρός έγινε βορά στις μέλισσες και στις σφήκες, λες και τον έστελνα στο Κίτσι, ντάλα μεσημέρι να απλώσει τις φρέσκες μπάμιες στο ταψί. Βρε γύρισε ο μικρός κι ούτε κρύο, ούτε βροχές, ούτε λάσπες, ούτε αέρηδες. Νιέντε. «Πού με έστειλες ρε μάνα», μου είπε. «Στη Λάρισα της βόρειας Ευρώπης;» Κι εγώ σκασμένη δάγκωσα την ουρά μου. Πρώτη φορά, λέει, στα τελευταία 10 χρόνια η χώρα έσκασε από τη ζέστη –το'παν και στις ειδήσεις σε άπταιστα ακαταλαβίστικα σουόμι. Και ναααααααααααα ένα κύμα καύσωνα πήρε και σήκωσε σκύλους και ανθρώπους, σμήνη από μέλισσες επιτέθηκαν σε όποιον είχε ουρά και ρύγχος, τσιμπούρια σκαρφάλωναν να δουν τη φάτσα τους να αντανακλάται στο πιο γυαλιστερό τρίχωμα του πιο μπανιαρισμένου σκύλου. «Πίκρα», μου λέει. Πικράθηκα κι εγώ.

Και σαν να μην έφτανε το μετεωρολογικό σοκ και η διατάραξη του παγκόσμιου κλίματος, μου δίνει και τη χαριστική κροκέτα:


«Πού να στα λέω, μάνα», συνέχισε να εξιστορεί το σπλάχνο μου. «Έβγαλα τη Μπέμπελη». Κι εγώ -που δεν ξέρω τι στα κομμάτια φυλή είναι αυτή η Μπέμπελη, σε ποια κατηγορία ανήκει και από ποια χώρα προέρχεται- ανησύχησα ακόμα περισσότερο. Γιατί δεν μου φτάνουν όλα τα άλλα, τώρα μαθαίνω κι από πάνω ότι αντί για σεμινάριο ο μικρός έβγαινε ραντεβουδάκια.

«Ποια Μπέμπελη, παιδί μου;», του λέω, «ποια είναι η κυρία; Δεν έχω ξανακούσει τέτοια φυλή. Δεν σού'χω πει να βγαίνεις μόνο με Κάβαλιερ; Δεν σού'χω πει πρώτα οι σπουδές σου και μετά οι έρωτες;»

Σημείωσε τη στιγμή, αγαπητέ αναγνώστη. Συνετελέσθη διπλωματικό επεισόδιο, επιχειρήθηκαν διαβήματα στο βρόντο και το έργο έκλεισε με ένα πανυγηρικό εμπάργκο. Δεν μου μιλάει, δεν του μιλάω. Ούτε στο κλουβί του δεν μ'αφήνει να πλησιάσω. Μόνο με λαβώνει στην καρδιά με εκείνο το απαξιωτικό βλέμμα που κοιτάει κάθε έφηβος τον γονιό του, όταν οι ορμόνες, η αμφισβήτηση και το χάσμα γενεών κάνουν τρελό πάρτι.

Περνάω δύσκολες ώρες.

Άνοιξαν τα σχολεία, βλέπω απ΄το μπαλκόνι μάνες και παιδιά χεράκι χεράκι να γυρίζουν από το μάθημα και συγκινούμαι.
Κι ο γιος μουτρωμένος. Φαντάσου Κάβαλιερ με προβοσκίδα ελέφαντα. Τελείως εκτός προτύπου.

 

Σάμι Σουσάμι

δημοσιογράφος - αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων

 

Περιεχόμενα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ D.O.G.
Αλεξία Μιχαλοπούλου, Αττική

 

  

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Και οι δύο προτεινόμενες εκπαιδεύτριες (σε Αττική και Θεσσαλονίκη) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ΕΚΠΤΩΣΗ στα μέλη του Ο.ΚΑ.Ε.
(Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδας)
Μπορείτε να ενημερωθείτε σαφέστερα στο site του Ο.ΚΑ.Ε. www.okae.gr
και στο άρθρο: ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
 
 


ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ: 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΛΙΑ, Θεσσαλονίκη

 ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! 

Τώρα μπορείτε μέσω SKYPE να ορίσετε μια διαδικτυακή συνεδρία με τον εκπαιδευτή σας!
Τα μέλη του Ομίλου Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ απολαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις!