Τζάκι ο Καπνοβγάλτης

Κόψε τις παλικαριές εφέτος, θείο.
Κοίτα μην κάνεις τίποτα εισπνοές πάνω από καμιά καπνισμένη καμινάδα,
γιατί θα σού'ρθει λιγοθυμιά κι άντε μετά να φωνάζουμε πυροσβεστικές για να σε κατεβάζουμε από τις ταράτσες. Για τέτοια είμαστε; Βρε, μην παίζεις με την υγεία σου. Ούτε με την κοινωνική πρόνοια. Εδώ τους έχουν όλους απλήρωτους.
Θα τρέξει, νομίζεις, κανένας ταλαίπωρος πυροσβέστης μέσα στα κρύα και τις αιθαλομίχλες να σε περιμαζέψει; Ή μήπως κανένας απλήρωτος τραυματιοφορέας θα σε μεταφέρει στα Επείγοντα με τις τρεις κι εξήντα που παίρνει;
Και πες πως στο Πνεύμα των Χριστουγέννων αυτοί θα την κάνουν την υπέρβαση. Έλα όμως που για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει ο Χριστιανός που έχει την καμινάδα να έχει και τηλέφωνο. Και καλά, τηλέφωνο θα έχει. Πληρωμένο τον λογαριασμό του ΟΤΕ θα τον έχει;


Άστα βράστα, αγαπητέ αναγνώστη. Βαθιά μέσα μου ελπίζω η εξαφάνισή του να είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο, μια απέλπιδα προσπάθεια να ταράξει («άουτ οφ δε μπλου» που είπε κι ο Μπίστης) τα θλιβερά νερά της Λιμνούπολης και να εμφανιστεί Φάντης Μαγκούρας μπροστά στο καλοριφέρ, το αερόθερμο, το αιρκοντίσιον ή το τζάκι του καθενός μας. Και μόνο που θα τονε δω ξανά, θα ξεχάσω ό,τι ήθελα να του ζητήσω: και τις κροκέτες και τα μπαλάκια και το γούνινο κρεβάτι και το κοντίσιονερ για στιλπνό τρίχωμα.

Γύρνα πίσωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω.
Χριστούγεννα χωρίς δέντρο, Κάβαλιερ και Σάντα Μπάρμπα δεν γί-νο-νται.

Σάμι Σουσάμι

Περιεχόμενα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ D.O.G.
Αλεξία Μιχαλοπούλου, Αττική

 

  

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Και οι δύο προτεινόμενες εκπαιδεύτριες (σε Αττική και Θεσσαλονίκη) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ΕΚΠΤΩΣΗ στα μέλη του Ο.ΚΑ.Ε.
(Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδας)
Μπορείτε να ενημερωθείτε σαφέστερα στο site του Ο.ΚΑ.Ε. www.okae.gr
και στο άρθρο: ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
 
 


ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ: 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΛΙΑ, Θεσσαλονίκη

 ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! 

Τώρα μπορείτε μέσω SKYPE να ορίσετε μια διαδικτυακή συνεδρία με τον εκπαιδευτή σας!
Τα μέλη του Ομίλου Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ απολαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις!