Άρρεν, μάρεν, κουκουνάρεν

 
Το ρωτάς;
 
Φυσικά και με έχουν πιάσει τα διαόλια μου -και να με συγχωρεί η χάρη σου, άγιε Μπαμπινιώτη, αλλά μόνο αυτή η έκφραση μπορεί να ταιριάξει με τον εσωτερικό μου χάρτη. Εδώ, στην οριζόντια θέση μου, σε κουβέρτες και σεντόνια πλύνε-βάλε, εδώ εγώ ξαπλώνομαι, στριμώχνομαι, ζουλιέμαι και ρουφιέμαι από Τρεις Ταλαιπωρίες που βγήκαν απ΄τα σπλάχνα μου. Και αναρωτιέμαι: πώς στην ευχή είναι δυνατόν μέσα απ΄τα σωθικά μου να έχουν βγει οι βασανιστές μου, ε; Πώς;
 
Έχει και τα καλά του, βέβαια: υπάρχουν και επιχειρήσεις τη σήμερον που σου δίνουν άδεια μητρότητας. Τέτοια είναι και το cavalierking.gr. Χρωστάω ένα κάρο newsletter, αλλά δεν με πιέζει η διεύθυνση. Αυτή την άδεια απολαμβάνω κι εγώ, χωρίς σύζυγο,  συν τέκνοις, ζωή να’χουν και ο μεν και τα δε.
 
Εμ τι σου λέω τόση ώρα, καλέ; Τι είπες; Παραληρώ; Με πικραίνεις, αναγνώστη μου, και δεν μου πρέπει. Έγινα μάνα, σου λέω, με όλες τις τιμές, τις ωδίνες, τους λώρους-σερπαντίνα και τα φλουό-λαχανί υγρά του πλακούντα. Και από το βήμα τούτο θέλω να στείλω τον αγωνιστικό μου χαιρετισμό στις μάνες απανταχού κι ωχού, τώρα που έγινα κι εγώ μια από αυτές και ξέρω τι περάσανε. Όσο για κείνη τη Δημητρούλα του Θοδωρή, που έσκιζε τα ιμάτιά της με το στανιό να γίνει μάνα, να της πείτε ότι φτηνά τη γλίτωσε και να σταυροκοπιέται που είναι ακόμα ωραία, νέα και με τα εξαρτήματα στη θέση τους.
 
Πάει κοντά μήνας που κάθε μέρα αντικρίζω τα εξαρτήματά μου σκυφτότερα (κυρ Μπαμπινιώτη μου, σήμερα μου δίνεις το ελεύθερο, ναι; Ευχαριστώ.) Και να’ταν μόνο τα στήθια μου που πήραν τον κατήφορο; Πάει στα κομμάτια.  Εδώ σου λέω για συνωμοσία: τα μωρά μου, τα σέα και τα μέα τους ακόμα διαμορφώνονται. Τα νύχια τους, όμως, μάκρυναν μέχρι να πεις «γαβ».
 
Αγαπητέ αναγνώστη,
έχω μια χάρη να σου ζητήσω:
 
Θυμάσαι που δεσμεύτηκες να παρευρεθείς στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Κάβαλιερ το Σάββατο 9 Νοέμβρη, στις 10 και μισή πρωινή, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου; Έλα τώρα, τα ίδια θα λέμε; Παίρνεις το μετρό και κατεβαίνεις στο τέρμα, Ανθούπολη. Τσουπ απέναντι θα γίνει το πάρτι. Να’ναι καλά η Royal Canin και ο Όμιλος Κάβαλιερ Ελλάδας που έχουν φροντίσει για όλα: θες στίβο με παιχνίδια για το καβαλιεράκι σου; Θες καπουτσίνο με κρουασάν;  Θες να μάθεις ποιος θα είναι ο νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που θα καμαρώσει τη φωτογραφία του κάβαλιέρ του στο τεύχος Δεκέμβρη του περιοδικού ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ; Όλα τα χατίρια θα σου κάνουν.
 
Εγώ μονάχα μία χάρη σου ζητώ, αγαπητέ αναγνώστη:
 
Το Σάββατο που θα’ρθεις με το καλό, άμα έχεις υπόψη σου κάποιον καλό πλαστικό χειρουργό, πήγαινε βρες τη μητέρα και δώστης  τα στοιχεία του: μετά από τόσο βάσανο,  πολύ θα εκτιμούσα μια αξιοπρεπή κοιλιοπλαστική.
 
 
 
Σάμι Σουσάμι
Μάνα Κουράγιο
 

 

Περιεχόμενα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ D.O.G.
Αλεξία Μιχαλοπούλου, Αττική

 

  

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Και οι δύο προτεινόμενες εκπαιδεύτριες (σε Αττική και Θεσσαλονίκη) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ΕΚΠΤΩΣΗ στα μέλη του Ο.ΚΑ.Ε.
(Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδας)
Μπορείτε να ενημερωθείτε σαφέστερα στο site του Ο.ΚΑ.Ε. www.okae.gr
και στο άρθρο: ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
 
 


ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ: 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΛΙΑ, Θεσσαλονίκη

 ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! 

Τώρα μπορείτε μέσω SKYPE να ορίσετε μια διαδικτυακή συνεδρία με τον εκπαιδευτή σας!
Τα μέλη του Ομίλου Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ απολαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις!