ΥΛΙΚΑ
• 2-3 φιλετάκια μπούτι κοτόπουλο
• 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
• μοσχάρι (ό,τι κομμάτι σας αρέσει, εγώ χρησιμοποίησα νουά)
• 2 μπανάνες
• 2 μήλα
• 2-3 καρότα
• 1-2 φέτες κίτρινη κολοκύθα
Οι ποσότητες είναι σχετικές, με τις συγκεκριμένες ποσότητες θα έχετε απόθεμα σίγουρα για 2-3 εβδομάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα κρέατα τα καταψύχουμε μέτρια, ίσα που να σκληρύνουν (ή τα καταψύχουμε εντελώς και μετά τα βγάζουμε να ξεπαγώσουν για λίγο). Τα θέλουμε ελαφρώς κατεψυγμένα, γιατί είναι πιο εύκολο να κοπούν σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα και κόβουμε όλα τα υλικά σε πολύ λεπτές φέτες. Τις απλώνουμε σε μία σχάρα ή σε λαδόκολλα (αραιά, όχι το ένα πάνω στο άλλο) και τα βάζουμε στο φούρνο στους 50-70° C στον αέρα. Τα αφήνουμε μέσα μέχρι να αφυδατωθούν εντελώς (2-3 ώρες περίπου, μπορεί και παραπάνω).
Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμα, ελέγχουμε με το χέρι μας. Όταν θα έχουν ξεραθεί εντελώς, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για λίγη ώρα πάνω σε λαδόκολλα ή χαρτί κουζίνας, ώστε όποια υγρασία έχουν κρατήσει να φύγει. Τα αποθηκεύετε στη συνέχεια σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Διατηρούνται αρκετό καιρό! Φροντίστε μόνο να έχει φύγει εντελώς ή υγρασία!
Καλή επιτυχία
Ελένη Κόλλια